CLATITA la CUPTOR

Preferata mea! O clatita absolut delicioasa pe care o poti servi atat la micul dejun cat si ca gustare.
Am incercat sa o adaptez, astfel incat sa nu fie prea calorica, sa fie gustoasa si mai ales sa fie sanatoasa, cu continut de micro si macronutrienti.

COLESTEROLUL

Nivelul ridicat al colesterolului in sange (al lipoproteinelor de densitate scazuta, adica al LDL-ului), este considerat un factor al formarii placii in artere si al deficitului de sange in creier, in rinichi, in extremitati sau la inima si printre principalele cauze ale bolilor de inima, in aparitia pietrelor la colecist, in dereglari mentale, in hipertensiune, etc

SOS DE FRUCTE

Fac adesea aceasta reteta usoara si gustoasa de sos de fructe, pentru a inlocui dulceata plina de zahar sau crema de ciocolata nesanatoasa, atunci cand vreau sa mananc sau sa indulcesc diverse preparate, precum clatite, musli, waffles, etc.

UNT DE MIGDALE

contine nutrienti esentiali pentru un corp puternic, pentru o inima sanatoasa dar   si pentru o minte agera: magneziu, potasiu, vitamina E, complex vitamina B, fosfor, mangan, cupru, calciu, acid folic, fier, flavonoide, antioxidanti, etc
este o sursa excelenta de grasimi sanatoase, nesaturate cu rol benefic in scaderea colesterolului si a riscului de boli cardiovasculare

SOCATA COPILĂRIEI

Atunci cand dorim sa avem un stil de viata sanatos, cand dorim sa slabim sau cand vrem sa ne simtim bine, printre regulile de baza, pe langa alimentatie si sport, foarte importanta este si HIDRATAREA ! Pentru aceasta avem mai multe variante sanatoase si delicioase pe care vi le recomand cu drag si aici.

CELE 4 REGULI DE BAZA

Dupa sarbatori, dupa excese alimentare, vrei sa nu mai fii balonat, vrei sa te simti bine, sa fii in forma si da, ai vrea sa slabesti. Asadar, trebuie sa incepi, iar inceputul este foarte important in reusita unei cure de slabire. Daca incepi bine si inveti pasii pe care ii ai de facut, poti prinde curaj, speranta si ambitie pentru a continua si mai ales pentru a reusi.

CUM LUPTAM CONTRA VIRUSURILOR

am observat si am inteles cat este de importanta imunitatea si protejarea noastra împotriva acestora. Slăbirea imunitatii are drept rezultat o sensibilitate crescută la orice tip de boală. Printre simptomele comune ale funcţionării precare a sistemului imunitar se află oboseala, apatia, infecţiile repetate, răcelile frecvente, herpesul si infecţiile urinare recurente, inflamaţiile, reacţiile alergice, etc.